با عرضه تکنولوژی تلویزیون دیجیتال در سراسر کشور، دیگر کمتر کسی را می توانید پیدا کنید که از تلویزیون های قدیمی آنالوگ استفاده کنند و این تغییر و تحولات به اندازه ای بوده است که دستگاه های گیرنده دیجیتال به قطعات بسیار کوچکی برای انواع موبایل و تبلت ها نیز طرحی و تولید شده اند تا کاربران بتوانند در هر زمان و مکانی برنامه های تلویزیونی مورد علاقه خود را به صورت زنده دنبال کنند.

تکنولوژی دیجیتال تصاویر شفاف و با کیفیتی را ارائه داده که لذت استفاده از این تکنولوژی را دو چندان کرده است. برای بهره برداری از این تکنولوژی در گوشی های هوشمند نیز باید از یک گیرنده موبایل قدرتمند استفاده کنیم.

تصور کنید بتوانید شبکه های تلویزیونی را با کیفیت HD در موبایل یا تبلت هوشمند خود مشاهده کنید. استفاده از تلویزیون همراه همیشه یکی از نیازهای اساسی بوده چه بهتر که این قابلیت بدون نیاز به پرداخت هزینه نمایش باشد.

گیرنده های دیجیتال موبایلی بسته به مدل هایشان بر روی انواع سیستم عامل های اندروید و ios قابل نصب و راه اندازی هستند و شبکه های تلویزیونی قابل دریافت در محدوده سیگنال دهی را به صورت زنده بر روی دستگاه هوشمند پخش می کنند. گیرنده های دیجیتال در دو نوع گیرنده دیجیتال پرتابل و گیرنده دیجیتال بی سیم یا wireless می باشند.

گیرنده های دیجیتال موبایل پورتابل از طریق اتصال به پورت میکرو یو اس بی Micro USB کار می کنند.

گیرنده دیجیتال چیست و چه کاربردی دارد؟

حتماً تا به حال اسم گیرنده دیجیتال به گوش شما خورده است و این سوال در ذهن شما ایجاد شده که  گیرنده دیجیتال چی هست؟ اصلا چه کاربردی داره؟ ما در این مقاله قصد داریم توضیحاتی کامل در خصوص گیرنده های دیجیتال و انواع آن ها و کاربردی که دارند خدمت شما کاربران عزیز قرار دهیم. ست تاپ باکس ها (set top box) علاوه بر دریافت تلویزیون دیجیتال، قابلیت های زیادی را فراتر از تلویزیون آنالوگ شما فراهم می آورند. در پخش تلویزیونی دیجیتال باتوجه به تغییرات عمده نسبت به سیستم تلویزیونی آنالوگ، برای دریافت تلویزیون دیجیتال باید از دستگاه های گیرنده تلویزیون زمینی دیجیتال (DVB-T) استفاده کرد. 

باتوجه به اینکه کاربر گریرنده DVB-T عموم مردم هستند و با سطوح آشنایی مختلف خواهند بود، لازم است نحوه نصب و تنظیمات و منوهای مربوطه حتی الامکان ساده باشد. گیرنده یا ست تاپ باکس، دستگاهی است که سیگنال تلویزیون دیجیتال را از طریق آنتن دریافت کرده و صدا و تصویر (و داده) را از آن استخراج می کند. آنت های مورد استفاده برای نوع موبایلی و تبلتی این گیرنده ها به صورت آنتن های تلسکوپی، دستبندی و روی میزی می باشد. صدا و تصویر استخراج شده توسط گیرنده های تلویزیونی عادی قابل نمایش است. گیرنده دیجیتال دارای ورودی آنتن، خروجی صدا و تصویر و خروجی اصلی می باشد.
گیرنده های دیجیتال برای کاربردهای متفاوتی تولید و عرضه شده اند برای مثال شما برای استفاده از گیرنده دیجیتال برای تلویزیون خود باید دستگاه مخصوص گیرنده دیجیتال تلویزیون، برای موبایل و تبلت نیز دستگاه گیرنده دیجیتال میکرو گیرنده دیجیتال و برای لپ تاپ ها نیز گیرنده دیجیتال USB تهیه کنید. 

سوالی که اغلب کاربران دارند این است که آیا گیرنده دیجیتال مخصوص موبایل قابل استفاده برای تبلت ها نیز هستند یا نه... باید بگویم بله قابل استفاده هستند ولی در صورتیکه تبلت شما دارای پورت OTG باشد و یا گیرنده دیجیتال شما به صورا وایرلس بوده و از طریق تکنولوژی وای فای WIFI تبلت خود را به آن متصل کنید.

بهترین کیفیت رو چه گیرنده ای برای کامپیوتر و لپتاپ داره؟

در این مقاله تی وی موبایل به یکی از مهم ترین و اصلی ترین سوالات قبل از خرید گیرنده دیجیتال برای لپ تاپ ها پاسخ می دهد! بهترین گیرنده دیجیتال از نظر کیفیت ساخت برای کامپیوتر و لپ تاپ کدام نوع و برند است؟ این پرسش برندهای مختلف و مدل های مختلفی از گیرنده های دیجیتال usb را در ذهن ها ایجاد می کند که سردرگمی های هنگام خرید را برای کاربران ایجاد می کند. ما در این مقاله 3 مورد از بهترین گیرنده های دیجیتال usb مخصوص کامپیوتر و لپ تاپ ها را برای شما نام برده و توضیح مختصری نیز در مورد هرکدام خواهیم داد...

بهترین گیرنده برای کامپیوتر و لپ تاپ یعنی دستگاه گیرنده دیجیتال usb که طول آنتن خوبی داشته باشد و آنتن آن دارای قدرت گیرندگی بسیار بالایی باشد! گیرنده دیجیتالی بهتر است که کیفیت ساخت و مواد اولیه ساخت مرغوب و با کیفیتی داشته باشد و .... 

3 برند برتر گیرنده دیجیتال در ایران عبارتند از:

  1. گیرنده دیجیتال 4100 برند مادیران
  2. گیرنده دیجیتال SDVB-900PC برند اسنوا
  3. گیرنده دیجیتال MICRO XP.DT1100 برند ایکس پی

بهترین گیرنده دیجیتال برای لپ تاپ برند مادیران 4100 هست (دارای آنتن 2 شاخه با طول سیم 3 متر به بالا و قدرت گیرندگی بسیار قوی ) و دارای گارانتی که متاسفانه درحال حاضر تولید نمی شود و TV-Mobile.ir نیز نماینده رسمی مادیران می باشد که در صورت تولید مجدد و عرضه به بازار در وب سایت محصول را قرار خواهیم داد...

بعد از مادیران نیز 2 گیرنده برتر دیگر به ترتیب برند اسنوا و xp هستند که هر دو در سایت tv-mobile.ir به همراه مشخصات و ویژگی ها درج شده اند که با مراجعه به سایت نامبرده می توانید اطلاعات لازم در این خصوص کسب نمایید.
گیرنده دیجیتال اسنوا SNOWA SDVB-900PC USB DVB-T و گیرنده دیجیتال لپ تاپ XP-DT1100 دارای طول کابل آنتن بسیار کمتری نسبت به برند مادیران هستند و آنتن تک شاخه دارند ولی هردوی این دو برند اسنوا و xp در یک سطح هستند از لحاظ عملکرد و تنها تفاوتی که دارند در کیفیت جک اتصال آنتن به دستگاه گیرنده می باشد که برند اسنوا کیفیت بهتری دارد و شکستگی و خرابی نخواهد داشت. 
گیرنده های اسنوا و xp نیز دارای گارانتی می باشند و جزو 3 گیرنده برتر برای لپ تاپ و کامپیوتر پس از مادیران می باشند.

نکاتی برای گرفتن سیگنال تمامی شبکه های دیجیتال

هنگامی که با استفاده از یک دستگاه گیرنده دیجیتال برای مثال دستگاه گیرنده دیجیتال مخصوص موبایل و تبلت یا دستگاه گیرنده دیجیتال مخصوص کامپیوتر یا لپ تاپ اقدام به دریافت سیگنال شبکه های تلویزیونی دیجیتال می کنید، ممکن است تعداد بالایی از شبکه های دیجیتال را به کیفیت بسیار مطلوب دریافت کنید و یا بالعکس تعداد شبکه های دریافتی شما بسیار کم بوده و حتی کیفیت کانال ها خیلی بد باشند. در حالت دوم قطعا مشکلی وجود دارد و دستگاه گیرنده دیجیتال شما قادر به دریافت شبکه ها به درستی نمی باشد.

برای دریافت شبکه های دیجیتالی باید نکات زیر را به دقت رعایت نمود :

حتماً آنتن دستگاه گیرنده دیجیتال را در نزدیکی پنجره و نقطه ای با ارتفاع بالا قرار دهید.

حتی الامکان طول کابل آنتن را به حداقل برسانید . برای گیرنده های مخصوص کامپیوتر و لپ تاپ.

آنتن های دو شاخه از قدرت گیرندگی بسیار بالاتری نسبت به آنتن های تک شاخه و مدل های دیگر دارد.

در صورتیکه تعداد شبکه های دریافت شده بسیار کم هستند یا به صورت پیکسل نمایش داده می شوند بدین معنا است که سیگنال قابل دریافت بسیار

ضعیف بوده و باید جهت و موقعیت آنتن را تغییر دهید و مجدد اقدام به جستجوی شبکه ها کنید.

همچنین می توانید جک اتصال آنتن به دستگاه گیرنده دیجیتال را نیز بررسی نمایید که اتصال به درستی و کامل برقرار باشد.

از اتصال صحیح دستگاه گیرنده دیجیتال به پورت usb یا otg دستگاه موبایل یا لپ تاپ خوب اطمینان حاصل کنید.

برند یا مارک دستگاه گیرنده دیجیتال شما نیز در کیفیت دریافت سیگنال توسط دستگاه بی تاثیر نمی باشد پس در انتخاب و خرید گیرنده دیجیتال با کیفیت دقت کنید.

همیشه جنس خوب هزینه بر است! هیچ گرانی‌ای بی حکمت نیست و البته هر گرانی‌ای نیز حتما نشان کیفیت نیست! پس در خرید دقت کنید.

نکاتی کاربردی که قبل از خرید گیرنده دیجیتال باید بدانیم:
خرید دستگاه گیرنده دیجیتال بدون دانش و اطلاعات قبلی کمی دشوار است و ممکن است دستگاهی که خریداری می کنید تمامی نیاز های شما و آنچه که از یک دستگاه گیرنده دیجیتال انتظار دارید را برآورده نسازد. بنابر این لازم است نکاتی کاربردی در مورد انتخاب یک گیرنده دیجیتال مناسب و متناسب با کارایی مورد نیازتان را بدانید و این نکات را در هنگام انتخاب و خرید یک دستگاه گیرنده دیجیتال مدنظر داشته باشید. این نکات عبارتند از:
کیفیت ویدئوی خروجی که SD ، HD و یا FULL HD است . در صورتیکه در بخش مشخصات عبارت 1080i وجود داشت دستگاه HD و اگر 1080p را ثبت کرده بود به معنی FULL HD است .
دقیقاً از چه فرمت های عکس ، صوت و فیلم پشتیبانی می کند .

از قابلیت TimeShift پشتیبانی می کند یا نه و آیا قابلیت ضبط یک شبکه و مشاهده شبکه دیگر ( در همان کانال ) را دارد.
چگونگی ضمانت دستگاه را بررسی کنید . گارانتی 1 ساله حداقل ضمانتی است که می توانید از یک دستگاه گیرنده دیجیتال انتظار داشته باشید.
تجهیزات و متعلقات جانبی که ارائه می شوند ، در انتخاب شما موثر خواهند بود .
نکته بسیار مهمی که باید در هنگام تهیه اینگونه گیرنده ها توجه کنیم این است که در برخی گیرنده ها مشاهده شده که پس از چند دقیقه کار کردن دستگاه ، صدا از تصویر اصطلاحاً عقب افتاده و با تاخیر پخش می شود که این اشکال برای بینندگان بسیار آزار دهنده خواهد بود . البته این اشکال در سیگنال های تصاویر ارسالی با فشرده سازی MPEG2 به ندرت اتفاق می افتد .
برخی از گیرنده ها در اثر استفاده طولانی مدت بعنوان مثال به مدت یک روز ، بسیار گرم شده و این حرارت باعث خاموش شدن دستگاه می گردد . همچنین در برخی از گیرنده ها شبکه های موجود بر روی تنها یک کانال قابل ذخیره می باشند . لذا قبل از خرید گیرنده حتماً در خصوص ارائه ضمانت های لازم توسط فروشنده اطمینان حاصل کنید .

آیا دستگاه دارای دفترچه راهنمای فارسی و یا انگلیسی می باشد .
تحت لیسانس چه شرکت و یا کشوری تولید شده است .
قابلیت ضبط و پخش، قابلیت تله تکست و .... دارد یا نه.
پورت اتصال به سیستم یا دستگاه هوشمند شما را پشتیبانی می کند یا نه. برای موبایل های اندرویدی پشتیبانی از پورت OTG و برای ios نیز پشتیبانی از امکان وایرلس می باشد. برای دستگاه های گیرنده دیجیتال مخصوص کامپیوتر و لپ تاپ نیز پشتیبانی از پورت usb مد نظر می باشد.
فرمت های تصویری قابل پشتیبانی دستگاه گیرنده دیجیتال را حتما به دقت بررسی کنید. خیلی دستگاه ها ویدیوی ضبط شده از شبکه های تلویزیونی را با فرمت های بسیار محدود و غیر عمومی ضبط می کنند که پخش آن ها در سایر دستگاه ها را با مشکل مواجه می سازند.
آیا نرم افزارهای مورد نیاز دستگاه گیرنده دیجیتال مورد نظر به وفور در سطح اینترنت یافت می شود و یا در پکیج خریداری شده پیش نیازهای نرم افزاری مورد نیاز تعبیه شده است...

تلویزیون دیجیتال یا گیرنده دیجیتال چیست و چگونه کار می کند؟
با عرضه شبکه دیجیتال در سراسر کشور تلویزیون های نسل جدید دیجیتال نیز عرضه شدند که برتری های زیادی نسبت به پخش آنالوگ قدیمی دارند و دیگر مشکل برفکی بودن کانال ها را نخواهید داشت... شبکه های تلویزیونی مانند نسیم، ifilm، آموزش و ... همگی بر روی شبکه دیجیتال قابل دسترسی و دریافت می باشند. 
در تلویزیون دیجیتال ، تصاویر تلویزیونی به شکل بیت های داده ( صفر و یک مثل کامپیوتر) در آمده و از طریق تجهیزات (فرستنده) دیجیتال ارسال می گردد. برای اینکه این تصاویر به شکل قابل نمایش روی کامپیوتر و یا لپ تاپ شما درآید، لازم است یک دستگاه گیرنده در کنار آن اضافه شود تا سیگنال های دیجیتال را دریافت کرده و آن ها را به دستگاه منتقل نماید.

در سیستم دیجیتال علاوه بر اینکه کیفیت صدا و تصویر از سیستم آنالوگ بهتر می شود، صدا و سیما نیز قادر خواهد بود تعداد شبکه های بیشتری را در اختیار بینندگان قرار دهد.
امروزه تعداد تلویزیون هایی که در خود گیرنده دیجیتال دارند رو به افزاریش است؛ اما با توجه به اینکه هنوز بسیاری تلویزیون ها امکان دریافت سیگنال های دیجیتال را ندارند، لازم است که یک دستگاه مبدل دیجیتال به آنالوگ اضافه شود که سیگنال های دیجیتال را دریافت کرده و آن ها را به دستگاه تلویزیون منتقل نماید.
مزایای تلویزیون دیجیتال چیست؟
سیستم دیجیتال، تجربه ای جدید در عرصه تماشای تلویزیون بوجود می آورد؛ چرا که علاوه بر ایجاد امکان ارائه شبکه های تلویزیونی بیشتر، کیفیت صدا و تصویر را نیز بهبود می بخشد. در حال حاضر صدا و سیما در ارائه شبکه های تلویزیونی بیشتر به صورت آنالوگ محدودیتهایی دارد که با سیستم دیجیتال این محدودیت ها تاحدی مرتفع می شود.
برخی از مزایای تلویزیون دیجیتال عبارتند از:
امکان ارائه تعداد شبکه های بیشتر
کیفیت صداو تصویر بالاتر نسبت به آنالوگ
امکان ارائه اطلاعات اضافی کنار تصویر
راهنمای الکترونیکی برنامه ها ( EPG )
رادیو همراه با تلویزیون
ارائه خدمات ویژه نابینایان و ناشنوایان

یک دستگاه گیرنده دیجیتال چگونه کار می کند؟
گیرنده دیجیتال سیگنال RF کانال تلویزیونی منتشره در فضا را دریافت کرده و طی یک فرایند پردازش، آن را تبدیل به صدا و تصویر نموده و آماده استفاده برای دستگاه مقصد (کامپیوتر، لپ تاپ، موبایل یا تبلت) می نماید. این تبدیل می تواند به صورت تکراری باشد.

DVB-T چیست ، عملکرد و قابلیت DVB-T 

برخی تلویزیون ها هستند که در مشخصاتشان عبارت DVB-T درج شده و یا گیرنده های دیجیتال از نوع DVB-T تیونر دیجیتال که روی دستگاه گیرنده دیجیتال نیز این عبارت قابل مشاهده می باشد... اما منظور از DVB-T چیه؟ ما میخوایم پاسخ به این سوال را به شکل ساده ای توضیح دهیم...

DVB-T مخفف عبارت Digital Video Broadcasting Terrestrial هست به معنی پخش زمینی ویدیوی دیجیتال . که اجازه دریافت تعداد کانال های بیشتری رو به صورت کد شده و همزمان می دهد و این تفاوت آن با سیستم های آنالوگ با محدودیت دریافت کانال ها می باشد.مثلا اجازه میده ۱ کانال HD رو با ۳ تا کانال SD و چند کانال رادیویی همزمان ارسال کنید و در سمت گیرنده هم بدون هیچ مشکلی دریافت بشن .

در دنیای دیجیتال شما 0 و 1 ها را خواهید داشت که پس از دریافت تبدیل به خروجی قابل نمایش بر روی دستگاه مقصد (کامپیوتر یا موبایل) می شود. . این DVB-T توی تلویزیون واسه دریافت و رمزگشایی سیگنال دیجیتال تعبیه شده .

الان اگه قصد دریافت شبکه های استانی و شبکه های دیجیتال مثل شبکه بازار ، تماشا ، نسیم و … رو داشته باشید دو تا راه حل دارید :

دریافت تصاویر از طریق تلویزیون دیجیتال
دریافت تصاویر از طریق گیرنده دیجیتال

DVB-T : مخفف DVB-Terrestrial می باشد؛ و برای ارسال اطلاعات رسانه‌ ای دیجیتال از طریق آنتنهای زمینی برای تلوزیونهای دیجیتال کاربرد دارد .

DVB-T سیستم عمومی ارسال شبکه های دیجیتال زمینی در ایران و دیگر کشورها می باشد.

DVB-T مخفف Digital Video Broadcasting-Terrestrial به معنی پخش ویدیوی دیجیتالی-زمینی است.

دستگاه DVB-T مبدل سیگنال آنالوگ به دیجیتال است. یعنی شما به وسیله یک آنتن معمولی می توانید یک رسیور داخلی داشته باشید.

یکی از سوالاتی که قبل از خرید یک محصول برای همه ما پیش آید این است که کدام برند ، کدام مدل و ساخت کدام کشور را انتخاب کنیم؟ این سوال یکی از مهم ترین سوال هایی است که در یک انتخاب درست و یک خرید رضایت بخش نقش بسزایی دارد. در این مقاله ما قصد داریم اطلاعاتی در مورد اینکه کدام گیرنده برای چه افرادی مناسب است در اختیار شما قرار دهیم.

مشتریان ما همیشه از ما به دنبال یک جواب بوده اند که برای گوشی فلان مدل چه گیرنده ای بخرم؟ برای لپ تاپ فلان مدل چه گیرنده ای بهتر است و ... اما در واقع تمامی گیرنده های دیجیتال موبایل و کامپیوتر عرضه شده در tv-mobile.ir دارای گارانتی هستند و قبل از ارسال نیز تست سلامت و عملکرد می شوند.

گیرنده دیجیتال موبایل padtv pt115 mygica با توجه به اینکه فقط از طریق پورت OTG پشتیبانی می کند امکان اتصال فقط به گوشی های اندرویدی (سیستم عامل android) را دارد. این گیرنده دیجیتال همچنین به تبلت هایی که از پورت otg نیز پشتیبانی می کنند قابل اتصال و استفاده می باشد. پس اگر گوشی موبایل یا تبلت شما اندرویدی می باشد این گزینه دقیقا نیاز شما را برطرف می کند.

گیرنده دیجیتال موبایل witv mygica یک گیرنده دیجیتال شبکه های تلویزیونی وایرلس یا بی سیم است که از طریق wifi به گوشی و تبلت های هوشمند (هر دو سیستم عامل android و ios) می باشد زیرا از طریق وای فای متصل می شود و هیچ نیازی به اتصال از طریق پورت یا کابل ندارد. این گیرنده دیجیتال از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و با توجه به پشتیبانی از هر دو سیستم عامل اندروید و آی او اس قابل استفاده تمامی کاربران می باشد و محدودیتی در نوع سیستم عامل ندارید..